Első lépésként borsozzuk, sózzuk be gazdagon a kicsontozott, frissiben
amputált lábszárat. A bőr lenyúzását nem javaslom, mert az tartja egyben
az egészet. Nem szükséges feldarabolni sem, mert igen hamar átsül.
A különös kegyetlenséggel kiszakított agyvelőt gondosan megtisztítjuk.
A májat sós vízben megfőzzük és az immáron - a hasnyálban történő
30 percnyi alapos áztatásnak köszönhetően- patyolattiszta velővel együtt
ledaráljuk. Ezek után fogjunk egy bögrét és verjünk habosra 1,5 szemgolyót
(kizárólag villával) majd dolgozzuk mindezt mócsingmentesen össze 40dkg
liszttel. Az így kapott masszát öntsük egybe a ledarált májas velővel.
Készen is vagyunk a töltelékkel. Nyálkás-ragadós mivolta ellenére bátran
tuszkoljuk bele a precízen előkészített lábszárba és mehet is a sütőbe, amit
előtte mindenképpen kenjünk ki egy maréknyi epével. Időnként a lábszárból
kisült saját zsiradékaival locsolgatva 15-20 percnyi lassú tűzön (max.150 fokon)
történő sütés bőven elegendő, mivel félnyersen a legízletesebb.
Szemhéjában sült vérrel tálaljuk.
Kellemes lakmározást!
Utolsó kommentek